• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Deelnemers liedjeswedstrijd Gentse Crochet stellen zichzelf online voor

27 november 2020

In het kader van de Week van het Gents werden Gentenaars uitgedaagd om een nieuw Gents liedje te maken. Uit 30 inzendingen heeft een team van coaches nu 10 kandidaten geselecteerd. Zij stellen zich tijdens de Week van het Gents online voor en worden daarna begeleid om hun creaties te brengen tijdens een wervelende show in 2021.


Klassiekers in de maak

Als onderdeel van de Week van het Gents wordt er vanaf 1 december 2020 elke dag een van de 10 deelnemers van de Gentse Crochet voorgesteld via de Facebookpagina van Cultuur Gent, met de bekwame hulp van 'de recensent van Gent'. Zo krijgen de artiesten een platform in afwachting van de slotshow. Hier zijn de (artiesten)namen: KNET en zijn Vikings, Wetekikda, De Straatschenders, Jonas De Rave, Honorez Quartet, Toujours Banane, Tsiepmuile ft. Shapeshifted, Sem Lannau, Freddy Vereecke en Tjingel Tjangel. 

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Deze tien kandidaten zijn nu misschien nog onbekend talent, maar wie weet wordt een van deze tien liedjes wel een Gentse klassieker van het kaliber van ’t Vliegerke. Dankzij deze liedjeswedstrijd houden we ons Gents dialect en onze Gentse artiesten onder de aandacht."


De slotshow stond oorspronkelijk gepland op 4 december 2020 in de concertzaal van Trefpunt, maar werd uitgesteld vanwege de covid-maatregelen. Een van de mogelijke alternatieven is om de slotshow te organiseren tijdens de Gentse Feesten. De 10 deelnemers worden in de loop van volgend jaar alvast begeleid door enkele ervaren coaches om er een succes van te maken. Onder meer Wim Claeys, Jits Van Belle, Peter Van Haelter, Thomas Beyls, Sanne Werkers, Jan Hoozee en Yilmaz Koçak werken mee.


Week van het Gents in digitaal jasje

Tijdens deze vijfde editie van de Week van het Gents wordt het Gents dialect in de kijker gezet via digitale initiatieven. Gentse bakkers strijden voor de prijs van de beste mastel, waarbij klanten online kunnen stemmen. Twee nieuwe boeken, een Gentse vertaling van De Kleine Prins en De Gruffalo in ’t dialect, zetten de Gentse taal in de kijker. In Tournée Staminee, een documentaire over de Gentse volkscafés, staan kijkers mee achter de toog en leren ze de mens achter de cafébaas kennen.

Bekijk HIER het digitale programma van de Week van het Gents


Bron: Stad Gent