Samenwerking voor openbaar vervoer afgelegen gebieden
In een recent interview gaf de directeur-generaal van De Lijn aan in landelijke gebieden gemeentebusjes, voertuigen van verenigingen en taxidiensten te willen gaan inzetten om er toch in openbaar vervoer te kunnen voorzien.
In een stedelijke context zoals in Gent lijkt dit op het eerste zicht minder belangrijk, toch blijft het tot de dag van vandaag bijvoorbeeld een hele klus om met het openbaar vervoer in De Gentse kanaaldorpen te geraken. En ondanks het goede werk van Max Mobiel blijft ook de ontsluiting van het havengebied en een aantal bedrijventerreinen een pijnpunt.
Het idee komt er in de eerste plaats uit besparingsoverwegingen omdat klassieke buslijnen naar afgelegen gebieden te duur zijn, maar kan ook een mogelijk win-win zijn voor zowel De Lijn als Max Mobiel als het op de ontsluiting van afgelegen gebieden aankomt.
Hoe staat het stadsbestuur tegenover dit initiatief en welke houding zal aangenomen worden bij het aangekondigde overleg tussen De Lijn en de lokale besturen hierover?
Sami Souguir
Fractievoorzitter
Antwoord:
Ik heb dit ook gelezen in de krant.
Ik heb nog geen enkele suggestie of voorstel van De Lijn ontvangen.
Het heeft geen zin om nu al te gaan speculeren over wat het effect voor Gent hiervan zou zijn.
Vanaf dat we een voorstel van De Lijn krijgen, zullen we dit welwillend bekijken om de kwaliteit van het openbaar vervoer in de landelijkere gebieden op peil te houden of te verbeteren.
Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken